Lenga klapa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Klapa retak lan botol minyak klapa

Lenga klapa, utawa lenga kopra, iku salah sawijining lenga becik ditonton dijupuk saka kernel utawa daging diwasa buah kelapa panen saka lontar klapa ( Cocos nucifera ). Wis maneka aplikasi. Amarga kandungan lemak jenuh sing dhuwur, alon-alon kanggo ngoksidasi lan, dadi tahan kanggo rancidifikasi, tahan nganti nem wulan jam 24 ° C (75 ° F) tanpa ngrusak. [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Coconut oil". Transport Information Service, German Insurance Association, Berlin. 2015.