Lempongan Hạ Long

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Lempongan Hạ Long
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Halong ensemble (colour corrected).jpg
JinisAlam
Wewatonvii, viii
Rujukan672
Tlatah UNESCOAsia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti1994 (Sési Ka-18)
Èkstènsi2000
Lempongan Hạ Long kapernah ing Viètnam
Lempongan Hạ Long
Sana Lempongan Hạ Long ing Viètnam.

Lempongan Ha Long inggih punika dumunung ing provinsi Quang Ninh, Vietnam. Lempongan punika gadhah éwon karsts lan pulau-pulau alit wewatunan kapur kabthi ukuran lan wujud ingkang bènten. Lempongan punika gadhah garis pasisir ingkang panjangipun 120 kilomèter kanthi wiyar kirang langkung1.553 kilomèter pesagi, inggih punika 1.969 pulau-pulau alit. Wonten pulau ingkang gadhah guwa-guwa ingkang ageng, sanèsipun punika wonten désa-désa warigaluh.Ing Lempongan Ha Long ugi wonten tlaga ing lebet pulau-pulau watu kapur, tuladha, Pulau Dau Be ingkang gadhah enem tlaga.[1]

Latar Lempongan Ha Long[besut | besut sumber]

Lempongan Ha Long gadhah panilaran ingkang éndah sami kaliyan Hong Kong ing 70an. Wisatawan saged ningali kaendahan lempongan Ha Long kanthi nyewa bot kanggé ningali 1,969 pulau sela kapur ingkang taksih alami lan boten wonten pancemaran indhustri.

Lempongan Ha Long piyambak dipundadosaken warisan donya déning Unesco ing Mesyuarat Jawatankuasa Warisan Donyo ingkang kaping 18 ing Thailand tanggal 17 Dhésèmber 1994.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. www.new7wonders.com(diputingali tanggal 2 Oktober 2011)
  2. indo.dongtravel.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)

Koordhinat: 20°54′N 107°12′E / 20.900°N 107.200°E / 20.900; 107.200