Lembar data kaslametan bahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Conto dhokumèn MSDS ing Amerika Sarékat

Lembar data kaslametan bahan (basa Inggris:'Material Safety Data Sheet (MSDS) (uga ditepungi minangka PSDS (Product safety data sheet) utawi COSHH data sheet ing Inggris) iku sawijining dhokumèn awujud lembar data ngenani sipat-sipat sawijining bahan.

Kanggo kaperluan katrangan bahan lan kasalametan kerja djokumèn iki mènèhi para pekerja lan personil kahanan darurat ngenani cara-cara nangani utawi nyambutgawé nganggo bahan kasebut kanthi aman, uga kalebu informasi ngenani fisik kayata data (titik lèlèh, titik umob, flash point, lsp.), tataran bebaya racun, bebaya tumrap kaséhatan, pitulungan wiwitan, réaktifitas, panyimpanan, pambuwangan, piranti perlindhungan, lan cara nangani wutahan. Format MSDS bisa béda saka siji sumber lan sumber liyané ing sawijining nagara gumantung standar nagara kasebut.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]