Menyang kontèn

Lekach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Lekach
Jeneng liyanélekekh, leykekh, etc.; Jewish honey cake, honey cake
JinisCake
Panggonan asalGermany
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokCake base, honey
Buku masakan: Lekach  Médhia: Lekach

Lekach minangka salah sawijining olahan jinis kue sing legi- madu sing digawe dening wong-wong Yahudi, [1] khusus kanggo liburan Yahudi ing Rosh Hashanah . Dikenal ing basa Ibrani minangka ʿougat dvash (secara harfiah, kue madu) tembung lekach yaiku Yiddish . Lekach minangka salah sawijining panganan sing duwe simbolis kanthi tradhisional sing dipangan dening wong-wong Yahudi Ashkenazi ing Rosh Hashanah kanthi pangajab supaya bisa ngrasakake Taun Anyar. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Marks, Gil (17 November 2010). Encyclopedia of Jewish Food. HMH. ISBN 978-0-544-18631-6 – lumantar Google Books.
  2. Zeldes, Leah A. (September 16, 2009). "Eat this! Lekach: Jewish honey cake, for a sweet new year". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc. Diarsip saka sing asli ing October 27, 2022. Dibukak ing October 27, 2009.