Layvin Kurzawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Layvin Kurzawa
PSG tren 15 (1).jpg
Kurzawa wektu main ing klub Paris Saint-Germain FC taun 2015
Katerangan priangga
Tanggal lair (1992-09-04) 4 Sèptèmber 1992 (umur 26)
Papan lair Fréjus, Prancis
Dhuwur 1.82 m (5 ft 11 12 in)
Posisi main Bék kiwa
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 20
Karir nom
1996–2005 Stade Raphaëlois
2005–2007 Aix-en-Provence
2007–2010 Monaco
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2013 Monaco B 30 (5)
2010–2015 Monaco 75 (6)
2015– Paris Saint-Germain 40 (6)
Tim nasional
2010–2011 Prancis U19 8 (0)
2013 Prancis U20 2 (0)
2013–2015 Prancis U21 5 (3)
2014– Prancis 11 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 1 November 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Layvin Kurzawa (lair 4 Sèptèmber 1992) ya iku juru main bal-balan profèsional Prancis sing main kanggo klub Ligue 1 Paris Saint-Germain FC lan timnas Prancis minangka bèg kiwa.[1]

Dhèwèké miwiti kariré ing AS Monaco FC ing taun 2010, lan main 96 pertandhingan resmi kanggo tim kasebut, kanthi skor wolung gol. Ing taun 2015, dhèwèké ditransfer menyang Paris Saint-Germain kanthi rega € 23 yuta, lan kasil ngrebut juwara treble ing mangsa pisanané.

Kurzawa damel debut internasional senioré ing Prancis nalika taun 2014.

Karir klub[besut | besut sumber]

AS Monaco[besut | besut sumber]

Lair ing Fréjus, Var, Kurzawa damel debut profésional ing 22 Sèptèmber 2010 ing pertandhingan babak kaping tiga Coupe de la Ligue nglawan Lens ing Stade Louis II. Dhèwèké miwiti pertandhingan kasebut lan main 65 menit sadurungé diganti kanthi kamenangan 1-0.[2] Telung dina sabanjuré, dhèwèké nggawé debut ing Liga 1, kanthi asil 1-2 kalah mungsuh Lorient. Kurzawa main 4 pertandhingan liga, kabèh bakal diwiwiti, amarga mangsa rampung kanthi dhégradasi menyang Liga 2; dhèwèke dikirim tanggal 1 Mei 2011 ing babak 1-1 ing Saint-Étienne.[3] Piyambakipun damel papat penampilan nalika piyambakipun wangsul malih ing posisi puncak nalika upaya kanggo nggayuh juwara.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Layvin Kurzawa suspendu face au PSG" [Layvin Kurzawa] (ing basa English). PLANETE ASM. 1 May 2011. Dijupuk 20 January 2018. 
  2. "Monaco v. Lens Match Report". Ligue de Football Professionnel (ing basa French). 22 September 2010. Diarsip saka sing asli ing 26 September 2010. Dijupuk 20 January 2018. 
  3. "Layvin Kurzawa suspendu face au PSG" [Layvin Kurzawa suspended against PSG] (ing basa French). PLANETE ASM. 1 May 2011. Dijupuk 20 January 2018.