Menyang kontèn

Latihan Kegel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Latihan Kegel Intervensi
nirbing</img>
Diagram latihan Kegel
lafal Kegel / ˈkeɪ ɡ əl / sinonim Olahraga panggul, latihan otot panggul
Endhog jade (utawa endhog Yoni) wis dipasarake kanggo ngangkat bobot vagina.

Latihan Kegel, uga diarani latihan dhasar panggul, nglibatake kontraksi bola-bali lan relaksasi otot-otot sing dadi bagian saka dhasar panggul, sing asring diarani minangka "otot Kegel". Latihan iki bisa ditindakake kaping pirang-pirang saben dina sajroning sawetara menit. Nanging butuh siji nganti telung sasi kanggo miwiti efek. [1]

Latihan Kegel tujuane kanggo nguatake otot-otot dhasar panggul. [2] Otot iki nduweni akeh manpangat ing awake manungsa. Ing wanita, dheweke tanggung jawab kanggo: nyonggo kandung kemih, nyegah inkontinensia tindes urin (utamane sawise nglairake), prolaps vagina lan uterus. [3] Ing priya, otot iki tanggung jawa kanggo: kontinensia urin, kontinensi fecal, lan ejakulasi . [3] [4] Sawetara alat kasedhiya kanggo mbantu latihan kasebut, sanajan macem-macem panaliten ngedebhatake efektifitas alat timbangan latihan non-peralatan. [5]

Ahli ilmu ngrambeka Amerika Arnold Kegel pisanan nerbitake artikel babagan latihan Kegel ing taun 1948.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pelvic floor muscle training exercises". MedlinePlus. 10 October 2018. Dibukak ing 14 May 2020.
  2. "Pelvic floor muscle training exercises: MedlinePlus Medical Encyclopedia". medlineplus.gov (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-02-26. Pelvic floor muscle training exercises are a series of exercises designed to strengthen the muscles of the pelvic floor.
  3. a b "Pelvic floor muscle training exercises: MedlinePlus Medical Encyclopedia". medlineplus.gov. Dibukak ing 2017-12-02.
  4. La Pera, G; Nicastro, A (1996). "A new treatment for premature ejaculation: the rehabilitation of the pelvic floor". Journal of Sex & Marital Therapy. 22 (1): 22–6. doi:10.1080/00926239608405302. PMID 8699493.
  5. "A randomised controlled trial of the PelvicToner Device in female stress urinary incontinence". BJUI.org. Dibukak ing 2011-09-02.

Pranala njaba[besut | besut sumber]