Menyang kontèn

Lapacho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Lapacho

Lapacho utawa taheebo yaiku teh herbal sing digawe saka kulit ing njero wit pau d'arco [1] Handroanthus impetiginosus .

Lapacho digunakake ing obat-obatan herbal saka sawetara masarakat pribumi Amerika Selatan lan Tengah kanggo ngobati pirang-pirang penyakit kalebu infeksi, demam lan keluhan weteng. [1] Bahan-bahan aktif kayata lapachol ditemokake duwe efek keracunan abortifasil lan reproduksi kanggo tikus. [2] [3] [4]Taheebo minangka jeneng umum kanggo kulit njero wit lapacho abang utawa ungu. Wit iki tuwuh ing dhuwur ing alas Andes ing alas tropis Amerika Selatan. Kulit batin lapacho abang ungu minangka salah sawijining obat utama sing digunakake kanggo Inca lan wis digunakake luwih saka 1.000 taun dening Kallawaya .

[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Gómez Castellanos, J. Rubén; Prieto, José M.; Heinrich, Michael (2009). "Red Lapacho (Tabebuia impetiginosa)—A global ethnopharmacological commodity?". Journal of Ethnopharmacology. 121 (1): 1–13. doi:10.1016/j.jep.2008.10.004. PMID 18992801. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "red" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. "Fetal growth in rats treated with lapachol". Contraception. 66 (4): 289–93. 2002. doi:10.1016/S0010-7824(02)00356-6. PMID 12413627.
  3. "Toxicology of Lapachol in rats: embryolethality". Brazilian Journal of Biology = Revista Brasleira de Biologia. 61 (1): 171–4. 2001. doi:10.1590/s0034-71082001000100021. PMID 11340475.
  4. "Reproductive toxicity of lapachol in adult male Wistar rats submitted to short-term treatment". Phytotherapy Research. 21 (7): 658–62. 2007. doi:10.1002/ptr.2141. PMID 17421057.
  5. "Taheebo History". Diarsip saka sing asli ing 2009-03-31. Dibukak ing 2008-11-26.