Lan Fang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lan Fang
Lair5 Maret 1970
Banjarmasin, Kalimantan Kidul
Pati25 Dhésèmber 2011
Singapura
PakaryaSastrawan, aktivis Tionghoa

Go Lan Fang ya iku seniman, sastrawan, aktivis Tionghoa.[1] Dhèwèke lair ana Banjarmasin, Kalimantan Kidul ing 5 Maret 1970.[2] Séda ana Singapura ing 25 Dhésèmber 2011 amarga kanker ati.[1][2]

Lan Fang kagolong sastrawati Tionghoa asli ana Indonesia.[3] Èksprèsi humanisé katon saka karya-karyané, uga ana uripé sedinan-dina.[3] Dhèwèké nganut agama Buda, nanging cerka karo para kyai NU.[3]

Wong tuwané asma Johnny Gautama lan Yang Mai Ing.[3] Dhèwèké lair saka kulawarga Tionghoa, nanging olèhé kekancan ora eksklusif.[3] Dhèwèké ngugemi pikiran pluralismene Gus Dur.[3]

Salebaré lulus saka SMA ana Banjarmasin, dhèwèké studi ana Fakultas Hukum, Universitas Surabaya.[3]

Karya Sastra[besut | besut sumber]

Pratélan karya sastra yang dianggit, ya iku:[3]
1. Reinkarnasi (2003),
2. Pai Yin (2004),
3. Kembang Gunung Purei (2005),
4. Laki-laki yang Salah (2006),
5. Yang Liu (2006),
6. Perempuan Kembang Jepun (2006),
7. Kota Tanpa Kelamin (2007), lan
8. Lelakon (2007).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Wibowo, Kukuh S. (26 December 2011). "Lan Fang Sempat Kecewa kepada Hanung Bramantyo". tempo.co. Dijupuk 23 August 2016. 
  2. a b "Lan Fang". dalangpublishing.com. Dijupuk 23 August 2016. 
  3. a b c d e f g h D. Irianto, ed. (26 December 2011). "Sore Nanti, Jenazah Sastrawati Lan Fang Diterbangkan dari Singapura". lensaindonesia.com. Dijupuk 23 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]