Lan Fang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lan Fang
Lair 5 Maret 1970
Banjarmasin, Kalimantan Kidul
Pati 25 Dhésèmber 2011
Singapura
Pakarya Sastrawan, aktivis Tionghoa

Go Lan Fang ya iku seniman, sastrawan, aktivis Tionghoa.[1] Dhèwèke lair ana Banjarmasin, Kalimantan Kidul ing 5 Maret 1970.[2] Séda ana Singapura ing 25 Dhésèmber 2011 amarga kanker ati.[1][2]

Lan Fang kagolong sastrawati Tionghoa asli ana Indonesia.[3] Èksprèsi humanisé katon saka karya-karyané, uga ana uripé sedinan-dina.[3] Dhèwèké nganut agama Buda, nanging cerka karo para kyai NU.[3]

Wong tuwané asma Johnny Gautama lan Yang Mai Ing.[3] Dhèwèké lair saka kulawarga Tionghoa, nanging olèhé kekancan ora eksklusif.[3] Dhèwèké ngugemi pikiran pluralismene Gus Dur.[3]

Salebaré lulus saka SMA ana Banjarmasin, dhèwèké studi ana Fakultas Hukum, Universitas Surabaya.[3]

Karya Sastra[besut | besut sumber]

Pratélan karya sastra yang dianggit, ya iku:[3]
1. Reinkarnasi (2003),
2. Pai Yin (2004),
3. Kembang Gunung Purei (2005),
4. Laki-laki yang Salah (2006),
5. Yang Liu (2006),
6. Perempuan Kembang Jepun (2006),
7. Kota Tanpa Kelamin (2007), lan
8. Lelakon (2007).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Wibowo, Kukuh S. (26 December 2011). "Lan Fang Sempat Kecewa kepada Hanung Bramantyo". tempo.co. Dijupuk 23 August 2016. 
  2. a b "Lan Fang". dalangpublishing.com. Dijupuk 23 August 2016. 
  3. a b c d e f g h D. Irianto, ed. (26 December 2011). "Sore Nanti, Jenazah Sastrawati Lan Fang Diterbangkan dari Singapura". lensaindonesia.com. Dijupuk 23 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]