Lamian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lamian
La mian, noodles.JPG
Lamian being stretched in a Lanzhou-style restaurant in Dongchong, Guangdong
Buku masakan: Lamian  Médhia: Lamian
Lamian

Lamian minangka salah sawijining jinis tepung gandum alus mi mi Tionghoa . Lamian digawe nganggo corak, mulet lan lempit adonan dadi untaian, nggunakake bobot adonan. Dawane lan kandel untune gumantung saka kaping adonan lempitan. Cara nggawe mie unik iki diwiwiti saka Tiongkok. The Songshi Yangsheng Bu (basa simplified Chinese ), sing ditulis dening Song Xu lan wiwit taun 1504, duwe gegambaran wiwitan babagan cara nggawe lamian. [1]

Lanzhou Lamian, dilayani dening restoran ing Changsha

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Serventi, Silvano; Sabban, Francoise (2000). Pasta: The story of a universal food. Dipertal déning Shugaar, Antony. New York: Columbia University Press. pp. 334, 337. ISBN 978-0-231-12442-3.