Lamborghini Reventón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lamborghini Reventón
Lamborghini Reventón.jpg
ProdhusènLamborghini
Parusahan indhukAudi AG
Mangsa sajroning produksi2008-2009
20 Produced
PerakitanSant'Agata Bolognese, Italy
Wangun rangka2-door coupé
LayoutMid-engine, four-wheel drive
Mesin6.5 L
Transmisi6-speed e-gear
6-speed manual transmission
Let sumbu rodha2665 mm
Dawa4700 mm
Amba2058 mm
Dhuwur1135 mm
Mobil sajinisMurciélago LP640

Reventón Lamborghini (munine Spanyol:[reβenton]) ya iku mesin montor sport sing jaya ning Frankfurt Motor Show 2007. Iki ya iku Lamborghini sing paling larang kanggo mobil dalan saiki, biyaya sak yuta euro (~ US $ 1,5 yuta, utawa ~ £ 840,000). Top speed naté kecathet ning Dubai, UEA ya iku 356 kilomèter per jam (221,2 mph).Press relase resmi ngandharake 20 mobil kanggo umum lan 20 kanggo tambahan siji mobil (diwènèhi tanda dadi 0/20) diprodhuksi kanggo Museum Lamborghini.[1]

Jeneng[besut | besut sumber]

Reventón iki dijenengi kang tegesé Banthèng Padudon, sing sejalan karo tradisine Lamborghini. Banteng, digedhèkaké karo kulawarga Heriberto Don Rodríguez, sing paling misuwur amarga wis matèni matador sing misuwur ya iku Meksiko Félix Guzmán ing taun 1943. Reventón duwé pangerten mbledhos ning basa Spanyol, nanging kanggo tembung aran. Ning Istilah otomotif duwé makna mbledhos, ban kempis nalika digunakaké dadi tembung aran. Nalika iku dianggo dadi jeneng banteng, mula padha ditafsirke kualitas. Ing makna liyané, Reventón duwé makna dhèwèké sing ameh mbledhos.

Ikhtisar[besut | besut sumber]

Interior[besut | besut sumber]

Panel instrumen ning Reventón isiné eneng telu display TFT kristal cair (LCD) nganggo rong modhel tampilan bedha. Instrumen kanggo papané iku ning struktur digiling saka aluminium padet, sing dilapisi karo casing serat karbon. Instrumentasi mobil kalebu h "G-Force-Meter" sing ngetokaké gedhene lan arah g-gaya kerjane mobil. Werna saka kursi Reventó ya iku ireng lan coklat Alcantara.

Eksterior[besut | besut sumber]

Fitur anyar Reventón diwènèhi serat karbon. Kabèh Reventón duwé warna eksterior sing padha, digambarake klawu buram pertengahan tanpa bersinar biyasa. Lamborghini uga wis njupuk pirang-pirang basa désain saka induk perusahaan Audi. Lamborghini iki pisanan sing nggabungake lampu awan sing bisa mlaku menyang ngarep. Pitu dioda cahya (LED) ing sisih saben headlamp bi-Xenon lan tetep murup saben mlobil mlaku.Amarga suhu sing dhuwur ning sisih ngisor mburi mobil, LED tahan panas mligine minangka lampu indikator lan bahaya, lampu abang lan lampu mburi nganggo efek panah telu optik.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [>http://www.lamborghini.com/en/home/ www.lamborghini.com](diundhuh 7 Oktober 2011)
  2. www.thesupercars.org(diundhuh 8 Oktober 2011)