L'Origine du monde

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gambar kanthi tetirah "Asal-Usul Jagad" dening Gustave Courbet

L'Origine du monde ("Asal-Usul Jagad") minangka gambar sing dicet ing minyak ing kanvas dening seniman Prancis Gustave Courbet ing taun 1866. Gambar iki awujud tampilan sing cedhak saka pawadonan lan weteng wanita sing wuda kasur kanthi sikil mbukak. Pigura awak mudo, kanthi sirah, tangan lan sikil ngisor ing njaba tampilan gambar, negesake erotisme karya kasebut.

bagean ndhuwur putatif saka L'Origine du monde

Sejarawan seni wis ngira-ngira pirang-pirang taun manawa model Courbet kanggo L'Origine du monde minangka model Joanna Hiffernan, uga dikenal kanthi jeneng Jo. Kekasihé nalika semana yaiku pelukis Amerika James Whistler, kanca saka Courbet.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Jones, Jonathan (25 September 2018). "Who posed for the 'Mona Lisa of vaginas'?". The Guardian. Dibukak ing 2018-10-05.