Menyang kontèn

Kuwé soklat cuwér

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Molten chocolate cake
Jeneng liyanéLava cake, chocolate lava cake, molten chocolate lava cake
AjanganDessert
Panggonan asalFrance
United States
Woworan pokokButter, eggs, sugar, chocolate
Buku masakan: Molten chocolate cake  Médhia: Molten chocolate cake

Kue coklat molten minangka salah sawijining olahan jinis panganan cuci mulut sing populer sing nggabungake elemen kue coklat lan soufflé .  Jeneng kasebut asale saka pusat coklat cair panganan cuci mulut, [1] lan uga dikenal minangka kue lava coklat, utawa mung kue lava . [2] Sampeyan ora kudu bingung karo fondant coklat, resep sing ngemot tepung cilik, nanging akeh coklat lan butter, mula leleh ing langit-langit (nanging ora ing piring). [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Chocolate fondant". Dibukak ing 6 May 2014.
  2. Machlin, Sherri (23 August 2011). American Food by the Decades. ABC-CLIO. kc. 226. ISBN 978-0-313-37699-3.
  3. "Chocolate fondant". Diarsip saka sing asli ing 7 January 2019. Dibukak ing 1 January 2018.