Kuwé nèker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kuwé nèker
Marble bundt cake (4720935390).jpg
Buku masakan: Kuwé nèker  Médhia: Kuwé nèker

Kue marmer yaiku kue kanthi tampilan corak utawa mottled (kaya marmer ) sing dipikolehi kanthi campuran cahya sing entheng lan adonan peteng. [1] Bisa dadi campuran kue vanilla lan coklat, sing biasane vanilla, kanthi garis-garis coklat. Kemungkinan liyane yaiku stroberi utawa rasa buah liyane, utawa (utamane ing kue kopi marmer) kayu manis utawa rempah-rempah liyane.

Salah sawijining referensi cetakan pertama babagan kue marmer katon ing "Buku Masak Domestik" Malinda Russell (1866). Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Salah sawijining variasi resep sing populer ing jaman Victoria yaiku "kue Harlequin," [1] sing dipanggang nganggo pola pola. Resep awal nggunakake molase lan rempah-rempah kanggo entuk adonan warna peteng.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng FoodTimeline