Kuwé kembang goyang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kue kembang goyang
Kue kembang goyang.jpg
Kue kembang goyang
JinisCake, kue
AjanganSnack
Panggonan asalIndonesia[1]
Tlatah utawa prajaJakarta
Woworan pokokFlour, sugar, milk, baking powder
Buku masakan: Kue kembang goyang  Médhia: Kue kembang goyang

Kue Kembang goyang iku sawijining jajanan saka Indonesia cemilan maujud kembang tradisional ( kue ), gadhah masakan Betawi saka Jakarta . [1]

Etimologi[besut | besut sumber]

Yen dipertal ing basa Inggris, tembung kembang goyang tegese kembang goyang ( kembang ). Kue kembang goyang digawe saka glepung beras sing dicampur karo endhog, gula, uyah sithik, lan santen . Adonan kasebut bisa digoreng sawise digawe panas lenga lan cetakan kembang goyang. Sawise cetakan minyak lan kembang goyang dadi panas, cetakan kasebut bisa dilebokake ing adonan banjur dilebokake ing minyak panas maneh nalika goyangake cetakan nganti adonan ora dipasang. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Post, The Jakarta (22 June 2018). "Plethora of Betawi traditional culinary to recognize". The Jakarta Post (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-21.
  2. "Resep dan Cara Membuat Kue Kembang Goyang Renyah". merdeka.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2020-09-21.