Kuwé battenberg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Battenberg Cake
Battenbergcake.jpg
A homemade Battenberg Cake, showing the typical chequered pink-and-yellow squares
JinisSponge cake
Panggonan asalEngland
DigawéCarwyn Milburn
Woworan pokokFlour, jam, marzipan
Buku masakan: Battenberg Cake  Médhia: Battenberg Cake

Battenberg [1] utawa Battenburg [2] yaiku kue bolu entheng sing dianakake senggol. Kue ditutupi marzipan lan, nalika dipotong ing salib, nampilake pola pamriksa loro-kanggo-rong khas sing beda-beda kanthi warna pink lan kuning. Pola kotak-kotak gedhe ing kendaraan darurat ing Inggris kanthi resmi diarani minangka tandha Battenburg amarga mirip karo kue kasebut. Bakery nggawe kue Battenberg kanthi manggang kue kuning lan jambon dhewe, banjur motong lan nggabungake potongan kasebut kanthi pola kotak-kotak. Kue kasebut dikepengake nganggo selai aprikot lan ditutupi marzipan. [3]

Kue Battenberg dening pabrikan panganan Inggris Lyons

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Battenberg". Oxford Dictionary. Dibukak ing 30 April 2015.
  2. "Definition of 'Battenburg'". Collins English Dictionary. Dibukak ing 30 April 2015.
  3. Cook, Sarah (March 2011). "Battenberg Cake". BBC. Dibukak ing 10 May 2015.