Kuwé Welsh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Welsh cake
Picau ar y maen
Closeup of Welsh cakes, February 2009.jpg
Home-made Welsh cakes
Jeneng liyanéBakestones
Panggonan asalWales, United Kingdom
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokFlour, sultanas, raisins, and/or currants
VariasiLlech Cymreig, jam split
Buku masakan: Welsh Cakes  [[commons:Special:Search/Welsh cake
Picau ar y maen|Médhia: Welsh cake
Picau ar y maen]]

Kue Welsh ( Welsh utawa teisennau gradell ), uga bakestones utawa gambar, tradisional ing Wales . [1] [2] Dheweke wis misuwur wiwit pungkasan abad kaping 19 kanthi tambahan lemak, gula lan woh-wohan garing nganti resep sing luwih dawa kanggo roti sing dipanggang ing wajan. [3] Kue Welsh digawe saka glepung, mentega / lard, kari, endhog, susu, lan rempah-rempah kayata kayu manis lan pala. [4] Umume kira-kira bunder, sawetara inci (7-8 cm)  dhiameter lan udakara setengah inci (1-1.5 cm) kandel.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Food recipes -Welsh cakes". BBC. 2015. Dibukak ing 30 April 2015.
  2. "Welsh cakes". Visit Wales website. Welsh Government. 2015. Dibukak ing 30 April 2015.
  3. Encyclopaedia of Wales 2008 pp 931
  4. "Traditional Welsh cake recipe". Visit Wales, Welsh Government. Dibukak ing 12 September 2013.