Kurir pit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kurir sepedha, London, Inggris, nunggang sepeda gir nganggo kertu bicara

Utusan sepeda (uga dikenal minangka kurir sepeda utawa siklus ) yaiku wong sing makarya kanggo perusahaan kurir (uga dikenal minangka perusahaan messenger) sing nggawa lan ngirim barang nganggo sepeda . Utusan sepeda paling asring ditemokake ing distrik bisnis pusat wilayah metropolitan. Perusahaan kurir nggunakake utusan sepedha amarga lelungan sepedha kurang tundhuk ing kendharaan lalu lintas kutha sing ora dikarepake, lan ora dicegah dening watesan parkir, biaya utawa denda kanggo pangembangan kerapatan tinggi sing bisa ngalangi utawa nyegah pangiriman nganggo kendaraan bermotor, saengga nawakake pangiriman sing bisa diprediksi wektu. Peralatan sing paling penting kanggo messenger sepeda yaiku sepeda . Sawetara kutha gedhe sing nggunakake akeh utusan sepeda (kayata, New York City) duwe wilayah sing cukup rata, lan utamane kondhisi kanggo kinerja kinerja sepeda roda gigi.

Barkas:BikeBoys.jpg
Bocah-bocah utusan sepeda, Salt Lake City, 1912
Utusan sepeda ing markas Partai Wanita Nasional, 1922