Kudhéta 18 Brumaire

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kudheta 18 Brumaire
220px|alt=|thumbtime=
Jenderal Bonaparte ing kudheta 18 Brumaire ing Saint-Cloud, lukisan karya François Bouchot, 1840
Tanggal9 November 1799
LokasiPrancis
PartisipanNapoleon Bonaparte, Emmanuel Joseph Sieyès, Charles-Maurice Talleyrand, Roger Ducos, Paul Barras, Lucien Bonaparte, Joseph Bonaparte, Jean Jacques Régis de Cambacérès, Charles François Lebrun lan lainnya

Kudheta 18 Brumaire nggawe Jenderal Napoleon Bonaparte berkuasa minangka Konsul Tingkat Siji Prancis lan ing pandangan sabagean gedhe sajarawan mungkasani Revolusi Prancis. Kudheta ora getih kasebut ngegulingke Direktori Prancis lan ngegantikane karo Konsulat Prancis. Peristiwa kasebut kadadean ing 9 November 1799, sing tibo ing tanggal 18 Brumaire, Taun VIII ing ngsiro Pananggalan Republik Prancis.

Referensi[besut | besut sumber]

  • Doyle, William (1990). The Oxford History of the French Revolution (2 ed.). Oxford; New York: Oxford University Press. ISBN 9780199252985.
  • Lefebvre, Georges; Soboul, Albert (1962). The Directory. London: Routledge and Kegan Paul. OCLC 668426465.
  • Lefebvre, Georges. The French Revolution Volume II: from 1793 to 1799 (1964) pp 252–56
  • Rapport, Michael (January 1998). "Napoleon's rise to power". History Today.
  •  Artikel iki nyertake teks saka terbitan sing saiki ana ing ranah publikHolland, Arthur William (1911). "French Revolution, The" . In Chisholm, Hugh (ed.). Encyclopædia Britannica. 11 (11 ed.). Cambridge University Press. pp. 154–171.CS1 maint: ref=harv (link)

Pranala jaba[besut | besut sumber]