Kuchen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kuchen
Marmorkuchen.jpg
JinisDesserts and pastries
Panggonan asalGermany
Buku masakan: Kuchen  Médhia: Kuchen

Kuchen (basa pangucap cara Jerman: [ˈkuːxən] pra=| Babagan swara iki ), tembung Jerman kanggo jajan, digunakake ing basa liyane minangka jeneng kanggo sawetara jinis panganan cuci mulut utawa jajanan legi pasta, lan gataux sing beda. Umume Kuchen digawé saka endhog, glepung lan gula minangka bahan umum, nanging ora mesthi, kalebu sawetara lemak. (Gula bisa diganti karo madu utawa malah, ing roti sing diarahake kanggo wong diabetes utawa wong sing mangan panganan, minangka pengganti gula. ) Ing Jerman dadi tradhisi kanggo ngajak kanca-kanca menyang omah utawa ing kafe ing awan lan sore ngombe kopi lan mangan Kuchen ("Kaffee und Kuchen" [1][2] ).

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Wurz, H. (1994). "Cuisine: Kaffee und Kuchen". German Life. 1 (2): 50.
  2. Hudgins, Sharon (2015). "COFFEE TAKES THE CAKE: The German Tradition of 'Kaffee und Kuchen'". German Life. 21 (5): 50–52.