Kreteg Brooklyn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Kanggo kagunaan liya, pirsani Kreteg Brooklyn (disambiguasi).
Jembatan Brooklyn
Mengangkut Kendaraan bermotor (mobil saja)
Kereta api terangkati (hingga 1944)
Mobil jalanan (hingga 1950)
Pejalan kaki dan sepeda
Melintasi East River
Daerah New York City (ManhattanBrooklyn)
Pengelola New York City Department of Transportation
Desainer John Augustus Roebling
Desain Campuran suspensi/kabel topang
Panjang total 5.989 kaki (1825 m)[1]
Lebar 85 kaki (26 m)
Rentang terpanjang 1.595 kaki 6 inci (486.3 m)
Ruang bawah 135 kaki (41 m) di pertengahan
Dibuka 24 Mei 1883
Tol Gratis di kedua arah
Lalu lintas harian 123.781 (2008)[2]
Koordinat 40°42′20″L 73°59′47″Kl / 40.70569°L 73.99639°Kl / 40.70569; -73.99639 (Brooklyn Bridge)Koordinat: 40°42′20″L 73°59′47″Kl / 40.70569°L 73.99639°Kl / 40.70569; -73.99639 (Brooklyn Bridge)
[[file:Cithakan:Location map USA New York City|250px|Kreteg Brooklyn is located in Cithakan:Location map USA New York City]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;"><div style="position: relative; text-align: center; left: -Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungipx; top: -Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungipx; width: Cithakan:Location map USA New York Citypx; font-size: Cithakan:Location map USA New York Citypx; line-height: 0; z-index:100;" title="">[[File:Cithakan:Location map USA New York City|Cithakan:Location map USA New York CityxCithakan:Location map USA New York Citypx|Kreteg Brooklyn|link=|alt=]]
Cithakan:Infobox nrhp

Kreteg Brooklyn ya iku salah sijining kreteg suspensi paling tuwa ing Amerika Serikat. Rampung dibangun ing taun 1883, kreteg iki nyambungake borough Manhattan lan Brooklyn ing New York City ngliwati Sungai East. Kanthi rentangan utama dawane Cithakan:Ft to m, kreteg iki dadi kreteg suspensi paling dawa ing donya wiwit dibukak nganti taun 1903, sarta kreteg suspensi kabel baja kapisan.

Ing wiwitan duwé jeneng Jembatan New York lan Brooklyn, kreteg iki diparingi sesebutan Jembatan Brooklyn ing layang kanggo editor Brooklyn Daily Eagle surya 25 Januari 1867,[3] lan diparingi jeneng iku déning pamarentah kutha ing taun 1915. Wiwit dibukak, kreteg iki wis dadi bageyan utama saka kaki langit New York. Kreteg Brooklyn didadekake National Historic Landmark ing taun 1964[4][5][6] lan National Historic Civil Engineering Landmark pada tahun 1972.[7]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ "NYCDOT Bridges Information". New York City Department of Transportation. Retrieved 2008-08-23. 
  2. ^ Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  3. ^ E.P.D. (January 25, 1867). "Bridging the East River – Another Project". The Brooklyn Daily Eagle. p. 2. Retrieved 2007-11-26. 
  4. ^ "Brooklyn Bridge". National Historic Landmark summary listing. National Park Service. 2007-09-11. 
  5. ^ "The Brooklyn Bridge", February 24, 1975, by James B. Armstrong and S. Sydney Bradford "National Register of Historic Places Inventory-Nomination"] Check |url= value (help) (PDF). National Park Service. 1975-02-24. 
  6. ^ The Brooklyn Bridge—Accompanying three photos, from 1975. "National Register of Historic Places Inventory-Nomination"] Check |url= value (help) (PDF). National Park Service. 1975-02-24. 
  7. ^ "Brooklyn Bridge". ASCE Metropolitan Section. Retrieved 2010-06-30. 

Bahan pustaka[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Crossings navbox Cithakan:LongestBridge Cithakan:Jembatan di NYC Cithakan:Tempat wisata di New York City

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kreteg_Brooklyn&oldid=997873"