Kreteg Brooklyn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Kanggo kagunaan liya, pirsani Kreteg Brooklyn (disambiguasi).
Jembatan Brooklyn
Mengangkut Kendaraan bermotor (mobil saja)
Kereta api terangkati (hingga 1944)
Mobil jalanan (hingga 1950)
Pejalan kaki dan sepeda
Melintasi East River
Daerah New York City (ManhattanBrooklyn)
Pengelola New York City Department of Transportation
Desainer John Augustus Roebling
Desain Campuran suspensi/kabel topang
Panjang total 5.989 kaki (1825 m)[1]
Lebar 85 kaki (26 m)
Rentang terpanjang 1.595 kaki 6 inci (486.3 m)
Ruang bawah 135 kaki (41 m) di pertengahan
Dibuka 24 Mei 1883
Tol Gratis di kedua arah
Lalu lintas harian 123.781 (2008)[2]
Koordinat 40°42′20″N 73°59′47″W / 40.70569°N 73.99639°W / 40.70569; -73.99639 (Brooklyn Bridge)Koordhinat: 40°42′20″N 73°59′47″W / 40.70569°N 73.99639°W / 40.70569; -73.99639 (Brooklyn Bridge)

Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/USA New York City" nor "Template:Location map USA New York City" exists.

Cithakan:Infobox nrhp

Kreteg Brooklyn ya iku salah sijining kreteg suspensi paling tuwa ing Amerika Serikat. Rampung dibangun ing taun 1883, kreteg iki nyambungake borough Manhattan lan Brooklyn ing New York City ngliwati Sungai East. Kanthi rentangan utama dawane Cithakan:Ft to m, kreteg iki dadi kreteg suspensi paling dawa ing donya wiwit dibukak nganti taun 1903, sarta kreteg suspensi kabel baja kapisan.

Ing wiwitan duwé jeneng Jembatan New York lan Brooklyn, kreteg iki diparingi sesebutan Jembatan Brooklyn ing layang kanggo editor Brooklyn Daily Eagle surya 25 Januari 1867,[3] lan diparingi jeneng iku déning pamarentah kutha ing taun 1915. Wiwit dibukak, kreteg iki wis dadi bageyan utama saka kaki langit New York. Kreteg Brooklyn didadekake National Historic Landmark ing taun 1964[4][5][6] lan National Historic Civil Engineering Landmark pada tahun 1972.[7]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "NYCDOT Bridges Information". New York City Department of Transportation. Dijupuk 2008-08-23. 
  2. ^ "New York City Bridge Traffic Volumes 2008" (PDF). New York City Department of Transportation. 2010. k. 63. Dijupuk 2010-07-10.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  3. ^ E.P.D. (January 25, 1867). "Bridging the East River – Another Project". The Brooklyn Daily Eagle. k. 2. Dijupuk 2007-11-26. 
  4. ^ "Brooklyn Bridge". National Historic Landmark summary listing. National Park Service. 2007-09-11. 
  5. ^ "The Brooklyn Bridge", February 24, 1975, by James B. Armstrong and S. Sydney Bradford "National Register of Historic Places Inventory-Nomination"] Priksa gandra |url= (pitulung) (PDF). National Park Service. 1975-02-24. 
  6. ^ The Brooklyn Bridge—Accompanying three photos, from 1975. "National Register of Historic Places Inventory-Nomination"] Priksa gandra |url= (pitulung) (PDF). National Park Service. 1975-02-24. 
  7. ^ "Brooklyn Bridge". ASCE Metropolitan Section. Dijupuk 2010-06-30. 

Bahan pustaka[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Module:Portal/images/n' not found.

Cithakan:Crossings navbox Cithakan:LongestBridge Cithakan:Jembatan di NYC Cithakan:Tempat wisata di New York City

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kreteg_Brooklyn&oldid=997873"