Kosmos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Filsuf Plato déning panjenengané Silanion

Kosmos, sajeroning pangertèn sing paling umum, ya iku sawijining sistem sing temata utawa ana ing harmoni. Asalé saka tembung basa Yunani κόσμος sing tegesé "kateraturan, susunan sing temata, rerenggan", kosmos arupa konsèp antitesis saka khaos. Èlmu sing nyinaoni kosmos karan mawa kosmologi.