Kosmos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Filsuf Plato déning panjenengané Silanion

Kosmos, jroning pangertèn sing paling umum, ya iku sawijining sistem sing temata utawa ana ing harmoni. Asalé saka tembung basa Yunani κόσμος sing tegesé "kateraturan, susunan sing temata, hiasan", kosmos arupa konsèp antitesis saka khaos. Èlmu sing nyinaoni kosmos disebut mawa kosmologi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kosmos&oldid=977048"