Kopanisti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kopanisti
Κοπανιστή 2844.jpg
Nagara asalGreece
WewengkonCyclades
Sumberé susucow's milk or sheep's milk or a mixture of both
Tèkstursoft mould[1]
Kandhutan lemak19.4%
Kandhutan protéin16.7%
Suwéné nuwa45-60 days[2]
SèrtifikasiPDO

16,7% 45-60 dina PDO

Kopanisti
Κοπανιστή 2844.jpg</img>
Negara asale Yunani
Wilayah Siklon Sumber susu susu sapi utawa susu wedhus utawa campuran kalorone
Tekstur cetakan empuk Kandhutan lemak
Wektu tuwa Sertifikasi

Kopanisti ( Yunani: Κοπανιστή ) yaiku keju asin, pedhes, kanthi sebutan sing dilindhungi ( PDO ) [3] [4] diproduksi ing pulau-pulau Yunani Cyclades ing Segara Aegean kayata Mykonos, Tinos, Andros, Syros, Naxos lsp; wis diproduksi ing Mykonos luwih saka 300 taun. [5] Iki duwe rasa mrica lan pedhes khusus kanggo lipolisis lan proteolisis sing cepet lan ekstensif sing disebabake tuwuh mikroba sing akeh disengkuyung karo uli sing diulang sajrone proses mateng. [6]

Ing Turki dikenal kanthi jeneng kopanisti peyniri utawa acı peynir [7] (keju kopanisti [8] lan keju pait, ing basa Turki), lan tradhisional digawe ing Çeşme [9] lan distrik Karaburun [10] Provinsi İzmir . Ing Turki, umume digawe saka susu wedhus . [11] [12]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Walker, Harlan (2000). Milk-- Beyond the Dairy: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1999. Oxford Symposium. p. 211. ISBN 978-1-903018-06-4.
  2. "Kopanisti". fondazioneslowfood.com/. Kopanisti requires 45 to 60 days to ripen to its tasty, spicy, rich flavored, pasty, buttery and creamy consistency.
  3. European Commission (26.6.2012).
  4. WIPO (n.d.
  5. "Kopanisti - Arca del Gusto".
  6. [1]
  7. "Karaburun'un hazineleri". Dibukak ing 26 May 2017.
  8. "Kopanisti turco - Arca del Gusto".
  9. "The Association of Food Technology". gidadernegi.org. Dibukak ing 26 May 2017.
  10. "Dünyanın en kötü kokan yiyecekleri". Dibukak ing 26 May 2017.
  11. "Karaburun'da Kopanisti Keçi Peynirini Keşfedin - Son Dakika Ege Haberleri - STAR". Dibukak ing 26 May 2017.
  12. "Mehmet Yaşin seçti: En iyi 10 peynir". Dibukak ing 26 May 2017.