Konsol gim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Konsol gim yaiku mesin elektronik sing dirancang khusus kanggo main gim vidheo. Piranti tampilan grafis bisa dadi monitor komputer utawa televisi, pengontrol kasebut diarani minangka joystick utawa pengontrol. Konsol game iki pisanan digawé dening Atari, ngiring dening Nintendo, sing wis mrentah pasar ing taun 1985-1989. Konsol game modern saiki kalebu PlayStation sing digawé Sony lan Xbox digawé dening Microsoft. Konsol sing kurang dimensi lan gampang digawa metu diarani konsol portabel, kaya ta PlayStation Portable dirilis dening Sony ing 2005, lan Nintendo DS diprodhuksi dening Nintendo.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The Big Fight". Next Generation. No. 24. Imagine Media. December 1996. pp. 38–41.