Kodikologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kodikologi inggih punika ngelmu utawi kawruh babagan kodeks, déné kodeks punika bahan tulisan tangan. Kodikologi punika ngrembag sadaya bab ingkang gayut kaliyan naskah kados ta bahan, umur, papan panyeratan, saha prakiraan panyeratan naskah.