Klan Taira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lambang kulawarga (kamon) klan Taira kang disebut Ageha-chō (Papilionidae)

Taira (?) ya iku salah siji jeneng kulawarga saka Jepang.[1] Ana ing konteks sajarah Jepang, klan Taira (平氏 Heishi?) utawa Heike (平家? kulawarga Taira) ya iku sebutan kanggo anggota kulawarga kaisar ing jaman Heian kang ora duwé hak saka tahtane.[1] Dhèwèké dadi warga biyasa lan olèh jeneng kulawarga Taira no Ason (Ason ya iku salah siji gelar ana ing sistem Yakusa no Kabane).[1] Aksara kanji kanggo "Taira" bisa diwaca dadi Hei, ewa déné shi tegese klan, lan tegese kulawarga.[1] Klan Taira misuwur karo sebutan Heike (kulawarga Taira), amarga Pamaréntah klan Taira didirikake déning sakulawarga Taira no Kiyomori.[1] Sawalike, klan Minamoto (Genji) kasusun saka akèh kulawarga lan percabangan klan, kang ndadèkaké ora minangka istilah "Genke" (kulawarga Minamoto).[1] Padha karo jeneng kulawarga Minamoto (Genji), Taira uga jeneng kulawarga kang diwènèhake kaisar kanggo para puteri lan pangeran dudu putra mahkota kang wis didunke statuse dadi warga biyasa.[2] Saliyané iku, jeneng kulawarga Taira sok diwènèhake kanggo putu kaisar lan keturunan sabanjure, kang ndadèkaké ana ing jaman Heian status jeneng kulawarga Taira dianggep lewih cendhek saka kulawarga Minamoto.[2] Klan Taira duwé 4 percabangan utama[2]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Heian Period, Court and Clan Sajarah klan Taira dan jaman Heian]
  2. ^ a b c d e f g The Samurai Crab