Kladdkaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kladdkaka
Kaffereptarta.jpg
kladdkaka with decoration
Jeneng liyanéChocolate mud cake
JinisChocolate cake
AjanganDessert
Panggonan asalSweden
Woworan pokoksugar, flour, butter, egg and cocoa
Buku masakan: Kladdkaka  Médhia: Kladdkaka

Kladdkaka minangka sawijining olahan kue coklat Swèdhen sing populer. Iki minangka panganan cuci mulut coklat sing mewah kanthi eksterior sing asri lan interior sing lembut lan lembut. Kue coklat kompak lan padhet iki padha karo coklat coklat lan kue coklat cair . Bahan-bahane yaiku glepung, endhog, mentega, gula lan koko. Kadhang kala dipangan nganggo krim kocok utawa es krim vanilla lan raspberry.[1][2][3][4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Swedish chocolate cake (kladdkaka)". scrummylane.com. Dibukak ing March 1, 2020.
  2. "I dag firar vi kladdkakans dag". Göteborgs-Posten (ing basa Swedish). Dibukak ing 4 April 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. "Marabous klassiska mjölkchoklad blir kladdkaka - Mitt kök". Expressen (ing basa Swedish). 19 February 2018. Dibukak ing 4 April 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. Johansen, Signe (24 November 2011). Secrets of Scandinavian Cooking . . . Scandilicious. Saltyard Books. p. 180. ISBN 978-1444703924.