Kieran Trippier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kieran Trippier
194a8838.jpg
Trippier nalika main kanggé Tim Nasional Inggris ing Piala Donya Rusia 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Kieran John Trippier[1]
Tanggal lair (1990-09-19) 19 Sèptèmber 1990 (umur 29)[2]
Papan lair Bury, Inggris
Dhuwur 5 ft 10 in (1.78 m)[1]
Posisi main Right back
Katerangan klub
Tim saiki
Atlético Madrid
Angka 2
Karir nom
1999–2007 Manchester City
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2012 Manchester City 0 (0)
2010Barnsley (loan) 3 (0)
2010–2011Barnsley (loan) 39 (2)
2011–2012Burnley (loan) 25 (1)
2012–2015 Burnley 145 (4)
2015–2018 Tottenham Hotspur 32 (1)
2018–saiki Atlético Madrid
Tim nasional
2007 Inggris U18 1 (0)
2008–2009 Inggris U19 10 (0)
2009 Inggris U20 3 (0)
2010–2011 Inggris U21 2 (0)
2017– Inggris 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:04, 2 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:04, 2 January 2018 (UTC)

Kieran John Trippier (lair 19 Sèptèmber 1990) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Inggris ingkang samenika main ing Liga Primér Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Inggris.[3]

Trippier miwiti kariripun ing sistem pelatihan tiyang enèm ing Manchester City nanging gagal mboten saged mlebet tim utami.[4] Wulan Fèbruari 2010, piyambakipun nggabung Championship klub Barnsley kanthi status dipunampil setunggal wulan dangunipun.[4] Piyambakipun wangsul malih dhateng klub kasebat ing wulan Agustus 2010 kanthi status dipunampil enem wulan lan dipunkontrak malih ngantos pungkasan mangsa.[4]

Wulan Juli 2011, piyambakipun napakasmani kontrak kanggé klub Burnley ingkang dipundamel permanèn ing wulan Januari 2012 kanthi béya ingkang mboten dipunpawartosaken dhateng bebrayan agung, piyambakipun napakasmani kontrak tigang setengah taun. Piyambakipun kapilih mlebet nominasi kajuwaran "PFA Taun Menika' sadangunipun kalih mangsa 2012-13 lan 2013-14.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 413. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "K. Trippier". Soccerway. Perform Group. Dijupuk 16 January 2018. 
  3. Kieran John Trippier(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  4. a b c d Kieran John Trippier(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)