Kepler-10b

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Planetbox begin Cithakan:Planetbox image Cithakan:Planetbox star Cithakan:Planetbox character Cithakan:Planetbox orbit Cithakan:Planetbox discovery Cithakan:Planetbox end

Penggambaran Kepler-10b.

Kepler-10b yakuwi planit luar surya kang tinemu nalika migunakaké teleskop akasa Misi Kepler duwené NASA. Nalika sasi Januari 2011, planit iki kagolongn planit luar surya paling cilik kang tau tinemu. Penemuan planit kang anané amarga wewatuan iki[1] iki yakuwi kasil saka ngumpulaké dhata wolung taun suwené, saka sasi Mèi 2009 nganti wiwitané sasi Januari 2010.[2] Migunakaké dhata saka Kepler, Observatorium W.M. Keck mastikaké anané Kepler-10b.

Planet iki gedhené 1,4 gedhené Bumi. Kepler-10b mubengi bintangé kurang saka sadina. Suhu permukaané kira-kira gedhené 1600 K.

Penemuné Kepler-10b iki kagolong panemuwan kang wigati, amarga nambahaké anané kasempatan kanggo nemu luwih akèh manèh planit-planit berbatu, mulané kita bisa nemu planit kang mirib karo planit bumi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "BBC News". BBC. 2010-01-10. Dijupuk 2010-11-01. 
  2. ^ "NASA'S Kepler Mission Discovers Its First Rocky Planet". NASA. 2011-01-10. Dijupuk 2011-01-10. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Kepler-10 b ing Wikimedia Commons

Koordhinat: Sky map 19h 2m 43s, +50° 14′ 29″