Kenapa pitik nyabrang dalan?

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
"Kenapa pitik nyabrang dalan?"

"Kenapa pitik nyabrang dalan?" (Why did the chicken cross the road?) ya iku sijining cangkriman kang wis misuwur ing pira-pira panggon lan basa. Wangsulan kang dianggep trep ya iku merga pingun tekan sabrang. Sumber cangkriman iki kang kacathet pisanan ya iku saka majalah bulanan The Knickerbocker taun 1847 kang kacithak ing Niyu York.

Cangkriman kang saemper[besut | besut sumber]

Saliyane cangkriman ing nduwur, uga ana pira-pira cangkriman lan wangsulan liya kang saemper lan digawe saka owah-owahan cangkriman mau, umpamane :

Amarga pitike lagi prèi

Variasi liya saka cangkriman iki lan wangsulane ya iku :

Amarga kadohan yèn kudu muter ngalang