Kebon Anggur Alsace

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kebon anggur Alsace wiwit saka Niedermorschwihr

Kebon anggur Alsace iku sawijining kebon anggur kang gumelar amba ing Alsace, ing loré Strasbourg, Departemen Bas-Rhin lan ing kidulé Mulhouse Departemen Haut-Rhin. Laladan kang ngasilaké anggur iki nduwèni amba watara 14.800 hektar kang kasebar ing 119 kutha, dawané atusan kilomèter. Amba saben kebon watara 1,5 kilomèter nganti 3 kilomèter.

Geografi[besut | besut sumber]

Laladan prodhuksi celak lembah Rhine, anggur tuwuh ing sisih wetan saka Vosges karo lor-kidul lembah. Anggur paling kawentar kang bisa tuwuh ya iku anggur kang asale saka laladan kulon laut saka Colmar kanthi kabèh bidang prodhuksine nduwèni dawa 170 km Laladan iki uga kalebu laladan anggur ing Alsace.

Laladan anggur ing Alsace[besut | besut sumber]

Peta distribusi anggur Alsace

Watara mung ana 67 saka 119 prodhuksi kang gedhé saka kebon alsace « Route du vin en Alsace » kaya kang ditetepaké ing sasi Mei 1953 kawangun saka 300 luwih, 48 saka 50 utama uwuh ing laladan kang ngliwati depertemen Bas-Rhin lan Haut-Rhin. Ing laladan Colmar ana sekolah lan insitut, ya iku Institut anggur Oberlin (l’institut viticole Oberlin) minangka usaha kanggo njaga praktik anggur ing Alsace.

Ing departemen Bas-Rhin :

Ing departemen Haut-Rhin :

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]