Kebon Anggur Alsace

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kebon anggur Alsace wiwit saka Niedermorschwihr

Kebon anggur Alsace gumelar amba ing Alsace, ing loré Strasbourg, Departemen Bas-Rhin lan ing kidulé Mulhouse Departemen Haut-Rhin. Dhaérah kang ngasilaké anggur iki nduwèni amba watara 14.800 hektar kang kasebar ing 119 kutha, dawané atusan kilomèter. Amba saben kebon watara 1,5 kilomèter nganti 3 kilomèter.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Dhaerah prodhuksi celak lembah Rhine, anggur tuwuh ing sisih wetan saka Vosges karo lor-kidul lembah. Anggur paling kawentar kang bisa tuwuh yaiku anggur kang asale saka dhaerah kulon laut saka Colmar kanthi kabeh bidang prodhuksine nduweni dawa 170 km Dhaerah iki uga kalebu dhaerah anggur ing Alsace.

Dhaérah anggur ing Alsace[sunting | sunting sumber]

Peta distribusi anggur Alsace

Watara mung ana 67 saka 119 prodhuksi kang gedhé saka kebon alsace « Route du vin en Alsace » kaya kang ditetepaké ing sasi Mei 1953 kawangun saka 300 luwih, 48 saka 50 utama uwuh ing dhaérah kang ngliwati depertemen Bas-Rhin lan Haut-Rhin. Ing dhaérah Colmar ana sekolah lan insitut, yaiku Institut anggur Oberlin (l’institut viticole Oberlin) minangka usaha kanggo njaga praktik anggur ing Alsace.

Ing departemen Bas-Rhin :

Ing departemen Haut-Rhin :


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kebon Anggur Alsace ing Wikimedia Commons.