Kaum Anshar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kaum Anshar (Arab:لأنصار ) iku jeneng kanggo kaum kang mèlu ijrah Muhammad saka Mekah menyang Madinah. Tekan ing Madinah dhèwèké ditampa kanthi seneng, béda karo warga Mekah kang ora seneng karo wong Islam.

Miturut basane, Anshar duwé teges Kang nulung Kaum Anshar iku ana saka Bani Khazraj lan Bani Aus.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]