Kaum Anshar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kaum Anshar (Arab:لأنصار ) iku jeneng kanggo kaum kang melu hijrah Nabi Muhammad SAW saka Mekkah menyang Madinah. Tekan ing Madinah dhèwèké ditampa kanthi seneng, béda karo warga Mekkah kang ora seneng karo wong Islam.

Miturut basane, Anshar nduweni teges Kang nulung Kaum Anshar iku ana saka Bani Khazraj lan Bani Aus.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaum_Anshar&oldid=1079627"