Kandhung Uyuh (Kandung Kencing)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kandhung Uyuh migunani kanggo nadhahi urine.[1] Kandhung uyuh manggon ana ing pinggul gedhé.[1] Yèn isih bayi, panggonan kandhung uyuh luwih dhuwur.[1] Pérangan paling ngisor saka kandhung uyuh, luwih kenceng lan bisa diarani basis[1] Pérangan dhuwur utawa fundus asring munggah yèn kandhung mbegar amarga ana urine.[1]

Dinding Kandhung Uyuh[besut | besut sumber]

Pérangan saka dinding kandhung uyuh:[1]

  1. Lapisan Serus, manggon ana njaba
  2. Lapisan berotot
  3. Lapisan Submukosa
  4. Lapisan Mukosa

Radang Kandhung Uyuh[besut | besut sumber]

Radhang Kandhung uyuh disebabake amarga lelara ginjal utawa lelara nular liyané.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Pearce, Evelin. 1979. Anatoni dan Fisiologi untuk Paramedis. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. Hlm. 250