Urètèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Urètèr iku sawijining saluran muskulèr wangun silindher sing nglantaraké urin saka ginjel nuju kandhung kemih. Dawané urètèr iku watara 20–30 cm kanthi dhiameter maksimum watara 1,7 cm ing cerak kandhung kemih lan mlaku saka hilus ginjel nuju kandhung kemih. Urètèr dibagi dadi pars abdominalis, pelvis,lan intravesikalis.


Sistem urin

Ginjel | Urètèr | Kandhung kemih | Uréthral sphincter | Urétra