Krambil gadhing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kambil gading)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Krambil gadhing

Krambil gadhing inggih punika salah satunggaling tetuwuhan ingkang dipun-ginakaken wonten upacara temanten gagrag Surakarta. Krambil gadhing punika kinten- kinten inggilipun 3 dumugi 4 mèter. Tetuwuhan punika saged tuwuh wonten papan pundi kemawon. Krambil gadhing punika limrahipun gadhah warni jenar. Sedaya pérangan saking kambil gading punika gadhah manpangatipun. Saking nginggil, ron krambil gading utawi janur saged dipundadosaken bungkus kupat, sanèsipun saged dados pénjor. Salajengipun pérangan krambil gadhing inggih punika glugunipun saged dipundadosaken urup- urup kanggé masak utawi dipundadosaken bahan kanggé damel properti kaya ta lawang utawi lemari. Lajeng ginanipun sepet utawi kulit kambil punika saged dipundamel keset ingkang migunani wonten ing griya. Krambil gadhing punika wonten ing adicara temanten gagrag Surakarta dipundadosaken pralambang pecahipun pikir temanten kekalih.

Cathetan suku[besut | besut sumber]