Kali Lena

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kali Lena (Лена, Өлүөнэ)
River
Lena watershed.png
Lena watershed
Country Rusia
Tributaries
 - left Kirenga, Vilyuy
 - right Vitim, Olyokma, Aldan
Source
 - location Baikal Mountains, Irkutsk Oblast, Russia
 - elevation 1,640 m (5,381 ft)
Mouth Delta Lena
 - location Samudra Arctic , Segara Laptev
Length 4,472 km (2,779 mi)
Basin 2,500,000 km2 (965,255 sq mi)
Discharge for Laptev Sea[1]
 - average Cithakan:Geobox2 unit/discharge
 - max Cithakan:Geobox2 unit/discharge
 - min Cithakan:Geobox2 unit/discharge

Kali Lena (Ruslan: Лена, IPA: [ l ʲ enə ]; Sakha: Өлүөнэ,Ölüöne) iku kali gedhé dhéwé angka 10 ing donya.Kali iki ngalir ana ing tlatah Siberia, kanthi dawa 4.400 km (2.734 mil).Kali Lena miwit muara (bermuara) saka Segara Arktik Kanthi Gunung Baikal.Kali Lena uga golongané kali kang dawa lan gedhé kang ana ing kiwa-tengené saka Kali Siberia, Kali Ob lan Kali Yenisei). Kali Lena ing Rusia kagolong kali kang misuwur amarga kagolong kali kang dawa lan gedhé ing Rusia.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.abratsev.narod.ru/biblio/sokolov/p1ch23b.html, Sokolov, Eastern Siberia // Hydrography of USSR. (in russian)