Kaisar Hongzhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaisar Hongzhi

Kaisar Hongzhi (Hanzi: 弘治, 30 Juli 1470-8 Juni 1505) ya iku kaisar ska Dinasti Ming kang mréntah wiwit saka taun 1487 nganti tekan 1505.[1][2] Lair saja jeneng asli Zhu Youtang (朱祐樘), ya iku anak saka Kaisar Chenghua saka selire kang duwé marga Ji.[1] Dheweke ya iku kaisar mangsa pertengahan Ming kang bijaksana lan cinta damai, sadawane mangsa pamaréntahane Tiongkok stabil lan uga makmur kang ndadekake mangsa iki dijenengi karo abad perak Hongzhi.[1] Hongzhi lair lan digedhekake déning Selir Wan lan uga kroni-kronine kang mburu putra-putra kang dilairake déning Kaisar Chenghua.[1] Dhewe tau ucul saka pacoban kang pengin mateni dheweke.[1] Dheweke digedhekake kanthi meneng-meneng ana ing lingkungan istana déning permaisuri saka bapake.[1] Ana ing lindungan saka permaisuri, Selir Wan ora wani kanggo nglakokake perkara kang gegebah.[1] Taun 1475, nalika umure wis 5 taun, dheweke nembe bisa kumpul meneh karo bapake lan banjur kanugrahan gelar putra mahkota.[2] Dheweke wis nuduhake kecemerlangane wiwit nalika isih cilik lan uga wis dididik kanthi apik ana ing pangawasan déning permaisuri.[2] Dheweke uga nguwasai ajaran-ajaran Konfusius lan kasil saka anggone sinau muasake banget.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)www.tionghoa.com
  2. ^ a b c d (id)m-search.jp

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cheng Qinhua, Tales of the Forbidden City, Bejing: Foreign Languages Press, 1997.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaisar_Hongzhi&oldid=1008356"