Kagemand

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kagekone njabat ing pesta ulang taun bocah lanang

Kagemand utawa Kagekone (basa Inggris: Cake man utawa Cake woman) minangka kue Denmark sing awujud bocah lanang utawa wadon, [1] sing biasane dipangan nalika ulang taun lan ulang taun. [2] Iki minangka variasi saka brunsviger sing luwih gampang. Kue biasane digawe nganggo adonan ragi empuk sing diiseni gula merah utawa adonan jajanan Denmark sing dilapisi glasi es. Nanging, kue kasebut dihiasi permen lan panji-panji Denmark sing mewah. Cara tradisional, ing partai ulang diwiwiti karo tokoh cake kang decapitated utawa dismembered, nalika kabeh anak njerit.

[3] [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Happy birthday, Gen Z: celebrating with 16-year-olds around the world". The Guardian. U.K. 10 December 2016. Dibukak ing 12 December 2016.
  2. Vendelbjerg, Lars (27 August 2015). "Bager lavede fem meter høj kagemand" [A baker made a 5-metre long kagemand]. Holstebro Struer Dagbladet (ing basa Danish). Holstebro, Denmark. Dibukak ing 12 December 2016.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Sandi Toksvig (16 October 2018), "Episode 8 - Danish week", The Great British Bake Off
  4. Victoria Williams (2016), "Birthday cakes, international", Celebrating Life Customs around the World, ABC-CLIO, Baby Showers to Funerals, p. 35, ISBN 9781440836596