Kadesh

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta Suriah pada milenium kedua SM, menunjukkan letak Kadesh (Qadesh).

Kadesh (utawa Qadesh, Qadesh-di-Orontes; basa Het: Kadeš) ya iku kota kuno di Levant, terletak di dekat hulu Sungai Orontes. Kutha iki dikira déning Kenneth Kitchen minangka reruntuhan Tell Nebi Mend,[1] antawis 24 km sisih kidul Homs (sek. 34°35′N 36°31′E / 34.583°L 36.517°W / 34.583; 36.517) ing cedhak Al Qusayr ing panggonan kang saiki dadi Suriah kulon nanging disebutke sajroning naskah prasasti ngenani Pertempuran Kadesh minangka panggonan kang cedhak Tunip ing lemah Amurru.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Kitchen, K.A, "Ramesside Inscriptions", Volume 2, Blackwell Publishing Limited, 1996, hlm.16-17
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kadesh&oldid=1048731"