Kacapi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kecapi ya iku piranti musik saka Sunda. Piranti musik iki digawé saka kayu Kenanga kang sadurungé direndem banyu kurang luwih telung sasi. Senare digawé saka kawat suasa ya iku campuran emas lan tembaga. Nada ing kecapi Sunda cacahé ana lima, ya iku Da, Mi, Na, Ti, La.

Bentuk[besut | besut sumber]

Kecapi Parahu ya iku kecapi kang wujudé kaya perahu. Kotak resonansi digawé ning ngisor supaya swarane bisa metu. Jaman rikala semana, kecapi iku langsung digawé saka pahatan wit-witan. Kecapi Siter ya iku