Menyang kontèn

Kabiskopan Roskilde (Gréja Dhènemarken)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Roskilde

Roskilde Stift (language?)
Katedral Roskilde
Lokasi
Nagara Dhenemarken
Kadekanan13
Markas besarRoskilde, Dhenemarken
Statistik
Amba5,480 km2 (2,120 sq mi)
Populasi
- Total
(ing 2019)
Increase 734,193
ParokiSteady 315
MembersDecrease 576.224 (Decrease 78,5%)
Informasi
DenominasiLutheran
Didegaké1922
KatedralKatedral Roskilde
BasaBasa Dhenemarken
Kapemimpinan saiki
Greja indukGreja Dhenemarken
BiskopPeter Fischer-Møller
Situs web
roskildestift.dk

Kabiskopan Roskilde (basa Dhènemarken: Roskildes Stift) yaiku kabiskopan ing Greja Dhenemarken beraliran Lutheran Injili. Tahta Biskope ana ing Katedral Roskilde, Roskilde.

Kronologi[besut | besut sumber]

Riwayat[besut | besut sumber]

Kabiskopan-kabiskopan ing Dhenemarken ing abad tengahan

Kabiskopan Roskilde didegake ing 1922 nalika Kabiskopan Sjælland diparo dadi Kabiskopan Kopenhagen lan Kabiskopan Roskilde.[1]

Pratelan biskop[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Bispegården". dankinkbh.dk. Diarsip saka sing asli ing 2012-03-19. Dibukak ing 2011-04-28.