Menyang kontèn

Kabiskopan Lolland–Falster

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Lolland–Falster

Lolland–Falster Stift (language?)
Katedral Maribo
Lokasi
Nagara Dhenemarken
Kadekanan4
Markas besarMaribo, Dhenemarken
Statistik
Populasi
- Total
(ing 2019)
Decrease 102,545
ParokiSteady 100
GrejaSteady 108
MembersDecrease 82.985 (Decrease 80,9%)
Informasi
DenominasiLutheran
Didegaké1803
KatedralKatedral Maribo
Imam sekuler58
BasaBasa Dhenemarken
Kapemimpinan saiki
Greja indukGreja Dhenemarken
BiskopMarianne Gaarden
Situs web
lfstift.dk

Kabiskopan Lolland–Falster (basa Dhènemarken: Lolland–Falsters Stift) yaiku kabiskopan ing Greja Dhenemarken beraliran Lutheran Injili. Kabiskopan kasebut kalebu Lolland lan Falster lan sajumlah pulo cilik ing bagean kidul wetan Dhenemarken. Kabiskopan kasebut didegake ing taun 1803 diparo saka Kabiskopan Funen lan menika kabiskopan karo wilayah paling cilik ing Greja Dhenemarken. Kabiskopan kasebut berpusat ing Katedral Maribo, Maribo, sawetoro panggonan biskop ana ing Nykøbing Falster, Dhenemarken.[1]

Kronologi[besut | besut sumber]

  • Didegake minangka Kabiskopan Lolland–Falster ing taun 1803, diparo saka Kabiskopan Funen.

Pratelan biskop[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Maribo" . Dansk Center for Byhistorie. Diarsip saka sing asli ing 2013-12-30. Dibukak ing 2012-11-12.

Cithakan:Falster Cithakan:Lolland