Kaassoufflé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kaassoufflés pasegi dawa ing piring.

Kaassoufflé minangka cemilan Walanda saka keju sing dilebur ing bungkus adonan adon tipis sing wis diwenehi roti banjur digoreng.

Ringkesan[besut | besut sumber]

Kaassoufflé dikira dipengaruhi panganan panganan jalanan Indonésia sing diarani gorengan (fritter).[1] Iki bisa uga wis dituku beku siap digoreng lan digoreng ing omah, utawa diprentah ing camilan ing Walanda, sing kalebu salah sawijining cemilan panganan vegetarian sing kasedhiya.[2] Ing toko fastfood Walanda tartamtu, kaya ta FEBO utawa Smullers, bisa tuku kaassoufflé tanpa kudu pesen ing konter; malah bisa langsung saka automatiek, mesin vending sing dioperasikake karo koin.[3][4] Kaassoufflé uga cemilan populer kanggo dadi ing borrel a, an kumpul Walanda resmi kaliyan ombenan lan cemilan (tembung "borrel" Originally diarani sawijining kaca alit kang omben disaring, biasane jenever, wis dadi).

Ngonsumsi[besut | besut sumber]

Kaassoufflé biasane dipangan dhewe, nganggo saos mustard, mayones, saos tomat biasa, utawa saos kari. Broodje kaassoufflé minangka cemilan sing disajikake ing roti.[5]

Gladri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gilang Shanahan. "Lazy Kaassoufflé (Dutch Deep Fried Breaded Cheese!)". My Big Fat Cooking Blog. Dibukak ing 27 August 2015.
  2. "Wordt nu lid van Voedingswaardetabel.nl". voedingswaardetabel.nl. Dibukak ing 2015-08-26.
  3. "Plate of the Day Food Blog NYC - Febo Automat Amsterdam – Kaassoufflé Food Blog NYC Reviews Info". plateoftheday.com. Diarsip saka sing asli ing 2015-10-18. Dibukak ing 2015-08-26.
  4. Planet, L.; Berkmoes, R.V.; Zimmerman, K. (2010). Lonely Planet The Netherlands. Lonely Planet Publications. p. 51. ISBN 9781742203621. Dibukak ing 2015-08-26.
  5. "Broodje Kaassoufflé - The Frying Dutchman". thefryingdutchman.nl. Diarsip saka sing asli ing 2013-03-05. Dibukak ing 2015-08-26.