KONTRAS

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

KONTRAS (Komisi Untuk Orang Hilang dan Kurban Tindak Kekerasan) salah sijiné gugus tugas kang dibéntuk déning LSM kaya ta LPHAM, ELSAM, CPSM, PIPHAM, AJI. Kontras dibéntuk tanggal 20 Maret 1998. Gugus depan iki maune jenenga KIP-HAM kang wis dibéntuk ing taun1996. Minangka salah sijiné komisi kang kerjane memantau personal HAM, KIP-HAM akèh éntuk pengaduan lan masukan saka masarakat, bisa iku masarakat kurban utawa masarakat kang wani nyampekake sapirasine babagan masalah HAM kang kadadéan ing laladan.[1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Situr resmi KontraS, tèks tambahan.