Kèpang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jalinan dawa

Kepang (uga diarani plit ) minangka struktur utawa pola kompleks sing dibentuk kanthi nggandhengake rong utawa luwih helai bahan fleksibel kaya ta benang tekstil, kawat, utawa rambut.[1] Bahan sing digunakake gumantung saka tanduran lan kewan pribumi sing kasedhiya ing wilayah kasebut. Jalinan wis digawe ewonan taun,[2] ing pirang-pirang budaya ing saindenging jagad, kanggo macem-macem panggunaan.

Kepang awal duwe akeh kagunaan, kaya ta dekorasi kostum, regalia kewan (kaya ta girths unta), dekorasi pedhang, mangkuk lan topi (saka godhong aren ), kunci (kaya ta sing digawe ing Jepang kanggo ngamanake pasokan teh sing larang regane nganggo knot sing rumit. ), lan gaman (kaya ta slendhang).

Langkah demi langkah nggawe jalinan dasar nggunakake telung senar

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kyosev, Yordan (2014). Braiding technology for textiles. Woodhead Publishing. ISBN 9780857091352.
  2. "History of Cornrow Braiding". rpi.edu. Diarsip saka sing asli ing 9 October 2017. Dibukak ing 1 May 2018.