Kèju maroilles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Maroilles
WikiCheese - Maroilles - 20150619 - 001.jpg
Nagara asalFrance
Wewengkon, kuthaAisne and Nord
Sumberé susuCows
TèksturSoft cheese with washed rind
Suwéné nuwa2–16 weeks
SèrtifikasiFrench AOC 1976, AOP 1996
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons

Maroilles (pocapan mar wahl, uga dikenal minangka Marolles ) minangka keju susu sapi digawe ing wilayah Picardy lan Nord-Pas-de-Calais ing sisih lor Prancis . Jeneng kasebut asale saka desa Maroilles ing wilayah kasebut isih diprodhuksi.

Keju kasebut didol ing blok persegi panjang individu kanthi kulit dicuci abang oranye lan ambune sing kuat. Ing bentuk sing diproduksi massal udakara 13 centimetres (5 in) kothak lan 6 centimetres (2 in) dhuwure, bobote udakara 700 grams (25 oz) Kajaba iku, miturut peraturan AOC, keju sing layak kanggo status AOC bisa dadi salah siji saka telung ukuran liyane:

  • Sorbais - (3/4) 12-12.5 cm kothak, dhuwure 4 cm, bobote 550 g. mateng : paling ora 4 minggu.
  • Mignon - (1/2) 11-11,5 cm kothak, dhuwure 3 cm, bobote 350 g. mateng : paling ora 3 minggu.
  • Quart - (1/4) 8-8.5 cm kothak, dhuwure 3 cm, bobote 180 g. mateng : paling ora 2 minggu.

Referensi[besut | besut sumber]