Kèju maroilles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Maroilles
Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Nagara asalMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Wewengkon, kuthaAisne and Nord
KuthaMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Sumberé susuMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
TèksturSoft cheese with washed rind
Suwéné nuwa2–16 weeks
SèrtifikasiFrench AOC 1976, AOP 1996
Symbol question.svg [[Commons:Kategori:Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana. |Médhia magepokan ing Wikimedia Commons]]

Maroilles (pocapan mar wahl, uga dikenal minangka Marolles ) minangka keju susu sapi digawe ing wilayah Picardy lan Nord-Pas-de-Calais ing sisih lor Prancis . Jeneng kasebut asale saka desa Maroilles ing wilayah kasebut isih diprodhuksi.

Keju kasebut didol ing blok persegi panjang individu kanthi kulit dicuci abang oranye lan ambune sing kuat. Ing bentuk sing diproduksi massal udakara 13 centimetres (5 in) kothak lan 6 centimetres (2 in) dhuwure, bobote udakara 700 grams (25 oz) Kajaba iku, miturut peraturan AOC, keju sing layak kanggo status AOC bisa dadi salah siji saka telung ukuran liyane:

  • Sorbais - (3/4) 12-12.5 cm kothak, dhuwure 4 cm, bobote 550 g. mateng : paling ora 4 minggu.
  • Mignon - (1/2) 11-11,5 cm kothak, dhuwure 3 cm, bobote 350 g. mateng : paling ora 3 minggu.
  • Quart - (1/4) 8-8.5 cm kothak, dhuwure 3 cm, bobote 180 g. mateng : paling ora 2 minggu.

Referensi[besut | besut sumber]