Kèju cantal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cantal
Cantal 03.jpg
Nagara asalFrance
Wewengkon, kuthaCantal
Sumberé susuCows
PastéurisasiDepends on variety
TèksturSemi-hard to hard
Suwéné nuwa1 - >6 months
SèrtifikasiCantal, Auvergne AOC, 1956

Cantal Entre-deux, Auvergne, AOC, 1986

Cantal Jeune, Auvergne, AOC 1980
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons

Keju Cantal minangka jinis keju tenan sing diproduksi ing wilayah Auvergne ing Prancis tengah: luwih-luwih ing departemen Cantal (dijenengi gunung-gunung Cantal) uga ing kabupaten sing ana gandhengane. Keju Cantal diwenehi sertifikasi Appellation d'Origine Contrôlée ing taun 1956. [1] Salah sawijining keju sing paling tuwa ing Prancis, [2] Kantal diwiwiti saka jaman Gaul . Dadi misuwur nalika Marsekal Henri de La Ferté-Senneterre ngladeni ing meja Louis XIV saka Prancis . Senneterre uga tanggung jawab kanggo ngenalake Saint-Nectaire lan Salers .

Ana rong jinis keju Cantal: Cantal Fermier, keju omah pertanian digawe saka susu mentah; lan Cantal Laitier, versi komersial lan diproduksi kanthi massal sing digawe saka susu pasteurisasi . Loro-lorone kudu ngetrapake kontrol kualitas sing ketat. Keju digawe mung nganggo susu saka sapi Salers sing dipakani hay, lan mung dipanen wiwit tanggal 15 November nganti 15 April. Susu musim panas saka sapi sing padha angonan ing padang rumput ing gunung nggawe keju Salers .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pour l'Europe, AOP et AOC ne font plus qu'une". fromage-cantal.com/. Dibukak ing 7 January 2012.
  2. Ehlers, S.; Hurt, J. (2008). The Complete Idiot's Guide to Cheeses of the World. Complete Idiot's Guide to. Alpha Books. p. 55. ISBN 978-1-59257-714-9. Dibukak ing 2016-05-19.