Judd mat Gaardebounen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Judd mat Gaardebounen

Judd mat Gaardebounen minangka sajian gurih daging babi asap lan kacang buncis sing asri minangka salah sawijining sajian nasional sing paling misuwur ing Luksemburg . Digandhengake karo desa Gostingen ing sisih kidul-wétan negara kasebut ing endi pedunung entuk julukan Bounepatscherten minangka asil saka kacang wiji sing kondhang.

Sawise direndhem ing banyu sewengi, krah daging babi sing diobati (utawa ngrokok) digodhog lan diwadhahi, banjur diidini nganggo bawang, wortel, seledri lan cengkeh udakara rong jam. Garni buket kudu dilebokake, bebarengan karo segelas anggur Moselle . Kanggo kacang buncis, dicampur ing banyu nganti 5 menit, saos wis disiapake. Bawang sing dicincang, persagi daging lan glepung dicampur karo butter ing panci, stok daging diaduk lan saos, sing kudune cair, dikonsumsi udakara 20 menit. Kacang buncis ditambahake ing saos, ditambah karo gurih, mrico lan uyah sing diiris alus. Yen daging babi wis siyap, dicopot saka duduh kaldu, diiris lan ditata ing piring gedhe nganggo kacang. Piring kasebut bisa disedhiyakake karo kentang rebus lan uga anggur utawa bir.