Jonas Edward Salk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Jonas Edward Salkya iku penemu vaksin polio.[1] Polio ya iku penyakit kang disebabake déning virus kang bisa ndadekake kalumpuhan utawa kepaten.[1] Jonas Edwar Salk lair ing New York tanggal 28 Oktober 1914.[1] Dhèwèké nerusake sekolah menengahe ing Townsend Harris High School lan nerusake ana ing City Collage of New York nganti éntuk gelar BSc, dhèwèké nerusake sekolahe anan ing New York University, ing jurusan kedhokteran, nganti éntuk gelar dhokter nalika taun 1939.[1] Banjur dhèwèké nyambut gawé ana ing Mount Sinai School of Medicine, New York.[1] Ing taun 1942, dhèwèké nyambut gawé ing laboratorium virus bebearengan karo Dr. Thomas Francis, Jr. ing Universitay of Michigan.[1] Nalika iku, Dr. Thomas kang ahli mikrobiologi, lagi gawé vaksin influenza.[1] Wong sakloron padha naymbut gawé bebarengan, lan ngembangake vaksin kang digunakake militer nalika Perang Dunia II.[1] Ing taun iku, dhèwèké uga éntuk beasiswa panaliten lan éntuk jabatan minangka asisten professor epidemologi ing University of Michigan.[1] Limang taun candhake, Salk ngalih ana ing Pittsburgh.[1] Ing kutha iki, dhèwèké ngulang lan mimpin laboratorium virus ing University of pittsburg.[1]

Ing taun 1952, dhèwèké kasil anggone gawé vaksin.[2] Salk tinggal donya tanggal 23 Juni 1995 ing La Jolla.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 173]
  2. ^ a b (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 175]