John Davis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Davis
Lair (1938-09-09) 9 Sèptèmber 1938 (umur 81)
London, Inggris
BangsaKarajan Manunggal
Alma materLondon School of Economics
Karièr ngèlmiah
BabaganAntropologi sosial

John Davis ya iku ahli antropologi saka London, Karajan Manunggal, kalairan taun 1938.[1][2] Ing tingkat pawiyatan luhur, John Davis naté kuliah BA University College ana ing University of Oxford taun 1961.[3] Sabanjuré ing London School of Economics lan olèh gelar Ph.D. taun 1968[1][2]. Panlitian lapangan kang dilakoni déning dhèwèké iku ana ing Pisticci, Itali (1963) lan Adjabia lan Kufra, Libya (1975). Karya-karya antropologis kang tinulis déning dhèwèké iku antarané Land and Family in Pisticci (1973), People of the Mediterranean (1977), Libyan Politics: Tribe and Revolution (1987), lan Exchange (1992).[2][4] John iki kawentar amarga duwé pakaryan lan spésialis ing bab antropologi Mediterania[2]. Ing tlatah antropologi Inggris, dhèwèké dadi antropolog kang paling apik nganut tradisi antropologi Inggris (British Anthropology).[1][2] Uga karya-karyané masih dadi acuan penting.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "John Davis". therai.org.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28. 
  2. a b c d e f Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. kk. 158–159. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  3. "All Souls College Oxford". www.asc.ox.ac.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28. 
  4. "Dr John Davis | British Academy". British Academy (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28.