John Davis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Davis
Lair (1938-09-09) 9 Sèptèmber 1938 (umur 80)
London, Inggris
Bangsa Karajan Manunggal
Alma mater London School of Economics
Karièr ngèlmiah
Babagan Antropologi sosial

John Davis ya iku ahli antropologi saka London, Karajan Manunggal, kalairan taun 1938.[1][2] Ing tingkat pawiyatan luhur, John Davis naté kuliah BA University College ana ing University of Oxford taun 1961.[3] Sabanjuré ing London School of Economics lan olèh gelar Ph.D. taun 1968[1][2]. Panlitian lapangan kang dilakoni déning dhèwèké iku ana ing Pisticci, Itali (1963) lan Adjabia lan Kufra, Libya (1975). Karya-karya antropologis kang tinulis déning dhèwèké iku antarané Land and Family in Pisticci (1973), People of the Mediterranean (1977), Libyan Politics: Tribe and Revolution (1987), lan Exchange (1992).[2][4] John iki kawentar amarga duwé pakaryan lan spésialis ing bab antropologi Mediterania[2]. Ing tlatah antropologi Inggris, dhèwèké dadi antropolog kang paling apik nganut tradisi antropologi Inggris (British Anthropology).[1][2] Uga karya-karyané masih dadi acuan penting.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "John Davis". therai.org.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28. 
  2. a b c d e f Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. kk. 158–159. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  3. "All Souls College Oxford". www.asc.ox.ac.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28. 
  4. "Dr John Davis | British Academy". British Academy (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28.