John Arundel Barnes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

John A. Barnes ya iku ahli antropologi lan sosiologi saka Reading, Karajan Manunggal, kalairan 09 Sèptèmber 1918[1]. Barnes olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ing University of Cambridge taun 1939 lan éntuk gelar D.Phil. saka University of Oxford taun 1951[2][3]. Barnes naté nglakoni panalitèn lapangan (field work) ing Afrika Tengah mligi Ngoni lan Lamba (1946-1949) lan Norwégia (1952-1953). Karya-karya tulisané kang wis diterbitké antarané Politics in a Changing Society: A Political History of the Fort Jameson Ngoni (1954), Three Styles in the Study of Kinship (1971), Models and Interpretations: Selected Essays (1990), lan A Pack of Lies: Towards a Sociology of Lying (1994). Barnes miwiti karir pandhidhikané ing taun 1946 minangka anggota golongan panalitèn ing Rhodes-Livingstone Institute kang arahan Maz Gluckman[1]. Barnes wis akèh ngembangaké werna-werna tèori lan bab mètodhologi, mligi ing sosiologi. Mula iku dhèwèké naté dadi ketua dhepartemèn sosiologi ing University of Cambridge. Barnes uga duwé kritik penting ngenani krabatan lan pulitik wong kang ora duwé negara (stateless people) ing wong Tallensi lan Nuer[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed.) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 43. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "John Arundel Barnes 1918–2010". Dijupuk 2017-11-18. 
  3. "John Arundel Barnes". British Academy. Dijupuk 2018-11-18.